Zijn ze weer zo druk?

Hoe oneerlijk! Kinderen die in stenige stadswijken opgroeien hebben vaak last van ADHD. “Juist in buurten waar het groen het meest effectief zou kunnen zijn, is er momenteel het minst van.” zegt een onderzoek van de Universiteit Wageningen. Hoe groener de woonomgeving, hoe minder kinderen van vijf tot twaalf jaar ADHD-medicatie gebruiken. Een beetje groen heeft veel invloed, maar meer groen schud je niet zomaar uit de mouw. Daarom zijn de uitjes van De Stad Uit zo onmisbaar. Elk jaar gaan 3000 Rotterdammertjes met De Stad Uit naar de natuur en het platteland. Vaak is dat voor het eerst dat ze met de voeten op de aarde en het hoofd in de wind staan.  

Help De Stad Uit en doneer

Bij De Stad Uit zijn we volledig afhankelijk van giften, fondsen en subsidies. Elk uitje kost zo’n 50,- euro per kind. Help je ons om kids die de natuur het hardst nodig hebben te bereiken? Doe dan een donatie! 

Wil je meer weten over de relatie van groen, stenige wijken, ADHD en Ritalin. Lees dan hier verder artikel