Voor €50,- help je een kind met groen tekort

Natuurtekort zorgt voor achterstanden

Geef een kind een onvergetelijke ervaring in de natuur en doneer die €50,-.

Je helpt kinderen aan focus. Natuur laat kinderen beter na denken, samenwerken en creatieve oplossingen bedenken. Dat is zo nodig en helaas alles behalve niet vanzelfsprekend. En dat hebben we zelf onmogelijk gemaakt toen de laatste landjes, klimbomen en verstopbosjes uit de stadswijken verdwenen.

Natuur maakt gezond

Kinderen die in de natuur spelen zijn gezonder en doen het beter op school. Maar veel kinderen in stenige stadswijken hebben overgewicht, allergieën, stress, ADHD en angsten. Ze zijn snel afgeleid en geïrriteerd. De natuur biedt ruimte om te bewegen, avonturen te beleven, maar ook sereniteit en een kalmte die de stad een kind niet kan bieden. Wist u dat het per kind € 50,-  kost om de stad uit te gaan?

bedrag € -

Zoveel? Wat doen jullie met dat geld?

We organiseren daarvoor het vervoer, regelen de logistiek voor school en welzijn, betalen de educatoren, regelen de vrijwilligers, zorgen voor voorzieningen op de locatie en betalen de boer of het natuurgebied, we zorgen voor de aankondigingen, EHBO en de aankleding van het terrein. Omdat de natuur kwetsbaar en kleinschalig beperken we ons tot max. 50 kinderen per dagdeel. Misschien wil je zelf eens kijken hoe dat allemaal gaat? Je bent van harte uitgenodigd om eens een dagje te helpen en achter de schermen te kijken.

Houd Rotterdamse kids gezond! Doneer en geef een onmisbare natuurbelevenis cadeau

U geeft uw gift aan stichting Lekker Groen, Lekker Groen organiseert De Stad Uit, is CBF gecertificieerd en heeft de ANBI status