Piepers poten op school

Eind maart hebben we het anders aangepakt. In plaats van dat de school naar ons toekomt, zijn wij naar de school toe gegaan.. en niet met lege handen. We namen autobanden, tuinaarde, lesmateriaal en pootaardappeltjes mee. We begonnen met een lesgedeelte in de klas. Door het doen van een quiz leerden de kinderen van alles over piepers, van geschiedenis, tot gerechtjes, tot leuke weetjes en spreekwoorden. Daarna zijn we naar het schoolplein gegaan om zelf aardappeltorentjes te bouwen van oude autobanden om daarin aardappeltjes te poten. De kinderen zien de aardappelplanten groeien aankomende tijd en zorgen voor ze. Als het tijd is om de aardappels te oogsten, eind juni, komen de leerlingen naar het pieperfeest op De Groene Oase op Zuid. Klik hier voor meer informatie. Hier leren we van alles over zetmeel en doen we proefjes met zetmeel en gaan we lekker koken. Wat een feest!

Volgend jaar willen nog meer piepers poten en leerlingen betrekken, doe jij ook mee met jouw klas?