2 mei

In de meivakantie naar een Eiland

Ga mee naar een eiland!

Onder de van Brienenoordbrug ligt een fantastische, avontuurlijke plek: het Eiland van Brienenoord. Een natuurpareltje middenin de grote stad. Er groeien wilde fruitbomen zoals kerspruim, sleedoorn, zoete kers en vlier. Je kunt er vogels spotten, zoals sperwer, groene specht, ijsvogel, nachtegaal en gekraagde roodstaart. Eb en vloed spoelen er dagelijks water door een kleine getijdengeul. En dat terwijl de zee hier bijna 40 kilometer vandaan is! Er zijn jungle-achtige plekken bij het water waar je je een weg kunt banen tussen de omgevallen bomen. Die groeien gewoon door, ook al liggen ze op hun kant. Hoe spannend is dat! Op het Eiland van Brienenoord kunnen kinderen avonturen beleven in de natuur. Ze kunnen kikkers vangen, vogels kijken, klimmen en klauteren, onderzoeken wat de invloed van eb en vloed is, zoeken naar kleine beestjes, zich verwonderen en vooral: genieten van de natuur. In 2021 – 2022 is een deel van het eiland op de schop gegaan om meer ruimte te maken voor eb en vloed en de bijzondere natuur die daarbij hoort. 

Wat gaan we doen?

Jullie gaan op ontdekkingstocht op het eiland en we blijven lekker niet alleen maar op de paden!
Er zijn allerlei activiteiten te doen, denk aan;

  • Een rondje afval inzamelen in ruil voor een versgebakken weiland pannenkoek
  • Maak je eigen limonade met zelf geplukte kruiden
  • Dieren sporen onderzoeken
  • Een stoere struintocht

Praktisch

  • We gaan ook over ongebaande paden, dus trek stevige schoenen en een lange broek aan. Let ook op het weerbericht!
  • Neem iets te drinken mee en eventueel een tussendoortjes. Ieder groepje kan onderweg de tijd nemen om te pauzeren. 
  • Er is geen toilet op het eiland.

Wanneer?

Beschikbaar in de meivakantie van 12.00 tot 16.00

Contact

Wil je meer info of je direct aanmelden? Stuur een mail naar info@destaduit.nl

Tot ziens op het eiland