Boer voor een dag op boerderij Gravesteyn

Juist in de saaie en vaak grijze januari maand, is het heerlijk om de buitenlucht op te zoeken en de handen uit de mouwen te steken. Door actief te zijn, ons warm te kleden en een kampvuurtje blijven we hééérlijk warm en komen we voldaan thuis

Woensdag ochtend 31 januari was een basisschool uit Rotterdam zuid aan de beurt en ’s middags werd de boerderij bezocht door kinderen met hun ouders uit de wijken Schiebroek en Lombardijen! Wat was het een vrolijke en heerlijke chaos. Zo hebben we het ’t liefst!

Met een toffe afspeellijst op de speaker hebben we al dansend melk staan schudden tot boter! Met een beetje zout op een cracker en proeven maar.. Juf! deze boter smaakt VEEL lekkerder dan thuis! Mag ik het mee naar huis nemen om aan mijn ouders te laten proeven?

Dirk en Isabella, de boer en boerin, hebben van alles verteld en laten zien over de koeien. Wist je bijvoorbeeld dat een koe elk jaar een kalfje krijgt en dus eigenlijk elke 12 maanden 9 maanden zwanger is, bijna altijd zwanger dus!

Ook was bijna de hele boerderij opengesteld voor een letterspeurtocht. Kinderen konden gluren in de schuren en bij de machines en de pasgeboren(!!) kalfjes

Tot slot hebben we uilenbollen uitgepluist en met een zoekkaart uitgezocht welke botjes bij wel diertje hoorde.

Dankjewel dirk en isabella, voor de heerlijke dag!