4 juni

Zeedieren vissen in Hoek van Holland met school

De Stad Uit

De Stad Uit laat kinderen struinen langs rivieroevers en stranden, kennis maken met boswachters en de lokale landbouw ontdekken. Kinderen, ouders en scholen worden zich zo bewust van het bestaan van natuur en platteland op een steenworp afstand van de drukke stad.

Noordzee XL

In samenwerking met Ark Rewilding is een prachtig zee programma ontstaan. Jullie worden meegenomen door een van onze ervaren begeleiders en gaan de zee ervaren, de wind voelen en de duinen verkennen leuke opdrachten doen en natuurlijk schepnetten. En dit terwijl je kunt rennen, klimmen, en klauteren. Weet jij wat er allemaal in de zee leeft?

Voor wie

Beschikbaar voor groep (6),7 en 8 van basisscholen in Rotterdam en kinderen in hun vrije tijd

Waarom is dit goed voor onze klas?

  • Activiteiten sluiten aan bij kerndoelen ( 40 en 41) van Natuur en Techniek. Kinderen leren in de eigen omgeving over planten en dieren en hoe ze functioneren in de leefomgeving. 
  • Wist u dat een beetje groen veel invloed heeft op concentratie en creativiteit? Wetenschappers adviseren 120 minuten buiten spelen per dag. 
  • Kinderen ontdekken gezond en lokaal voedsel en maken kennis met de productie ervan.

Informatie voor begeleiders

Laat de kinderen een gezonde snacks of lunch en water meenemen en laat hen oude kleding en schoenen aandoen.

Wanneer en hoe laat?

Beschikbaar in vanaf begin juni tot de zomervakantie en in september

Waar gaan we heen?

Kleinzand 65, Hoek van Holland

Reserveer

Bent u werkzaam voor een of welzijnsclub school in Rotterdam? Dan kunt u een excursie De Stad Uit boeken voor uw leerlingen. Scholen kunnen gebruik maken van Buzz010 voor dit uitje. Aanmelden via info@destaduit.nl