9 april

We love grutto’s! bij Hoeve Ackerdijk met school

We love grutto’s! Boerderijavontuur voor schoolklassen bij Hoeve Ackerdijk

In april zijn schoolklassen welkom voor het lentefeest op de boerderij. Wist je dat er nog veel mooie oude boerderijen liggen op nog geen half uur fietsen van Rotterdam? Op Hoeve Ackerdijk is natuur en boerderijpret te beleven, speciaal voor Rotterdamse kinderen. Hoeve Ackerdijk verbindt stad en platteland met elkaar.

Grutto safari

Het biologisch melkveebedrijf heeft een actief weidevogelbeleid. Dat wil zeggen dat jullie een onvergetelijke tocht gaan maken! Achterop de trekker hobbel je door de weilanden om de zeldzame en schuwe vogels te spotten. De grutto, de tureluur, kievit en scholekster. Ga er maar voor klaar zitten!

Lente langs de sloot!

De natuur komt tot leven. Waar je ook kijkt, er schiet van alles uit de grond. Kleine beestjes worden wakker en gaan eropuit. Samen met natuurgidsen van De Stad Uit doen kinderen een ontdekkingstocht met schepnet en zoekkaart. Wie vindt de eerste kever?

Ontmoet de koeien

De boeren Arie en Bas geven een tour over de boerderij Dat er zoveel te ontdekken is! Bezoekers kunnen zelf leren melken. Verwonder je en leer over het leven op de bioboerderij.

Hooibalen race

Lekker ravotten in de open lucht! Voor iedereen die zijn energie kwijt wil is er een hooibalen race.

Shake It!

Moe en koud geworden van alle activiteiten? Ga je eigen boterslagroom schudden! Warm jezelf op met een theetje en een scone met je zelf geschudde slagroom en vruchtencompote.

Voor wie?

Beschikbaar voor groep 6,7 en 8 van basisscholen in Rotterdam en voor kinderen in de vrije tijd

Waarom is dit goed voor de ontwikkeling?

  • Activiteiten sluiten aan bij kerndoelen ( 40 en 41) van Natuur en Techniek. Kinderen leren in de eigen omgeving over planten en dieren en hoe ze functioneren in de leefomgeving. 
  • Wist u dat een beetje groen veel invloed heeft op concentratie en creativiteit? Wetenschappers adviseren 120 minuten buiten spelen per dag. 
  • Kinderen ontdekken gezond en lokaal voedsel en maken kennis met de productie ervan

Informatie voor de begeleiders

Laat de kinderen een gezonde lunch en water meenemen en laat hen oude kleding en schoenen aandoen. Voorafgaand aan de excursie worden deze met u afgestemd.

Waar gaan we heen?

Rotterdamseweg 223, 2636 KC Schipluiden. Boerderij Ackerdijk ligt pal aan de Schie net achter het dijkdorpje de Zweth.

Reserveer

We love grutto’s! vindt plaats in april! Neem contact op via info@destaduit.nl voor een reservering en het afstemmen van het tijdstip en de datum

Dit uitje wordt mogelijk gemaakt door Boerderij Ackerdijk, Gemeente Rotterdam en Provincie Zuid-Holland.