8 juni

Slootjesdag op speelpolder Wijland met welzijn

Met de bus naar de speelpolder en dan midden in de natuur op slootjesdag!

In juni is het slootjesdag. Voor kinderen uit Rotterdam en Schiedam is er een avontuurlijke De Stad Uit excursie op Speelpolder het Wijland. De mooie natuurspeeltuin is omgeven door bomen, weilanden en water.

Wie vindt de grootste waterdieren? 

Watertor, poelslak of kikker? Wie vindt de grootste waterdieren van de sloot? Met schepnet, loeppot en zoekkaart gaan kinderen en ouders eropuit. Een deskundige natuurgids begeleidt de avonturen langs de kant van de sloot.

Een dag met een gouden randje

De Speelpolder is een super speelplek voor kinderen om te ravotten, te klauteren en aan een touw over een slootje te slingeren.

Verderop het programma: rond het vuur stokbrood maken, de ‘eetbaar onkruid’ tocht met zelf kruidenboter maken, slootje springen en nog veel meer.

Dit uitje is avontuurlijk en supergezellig

Met de bus of tramlijn 21 naar de natuur! 

Dit uitje kan geboekt worden door Rotterdamse welzijnsorganisaties.

Voor overige deelnemers: Pak tram 21 vanuit Rotterdam of fiets via Spangen naar de Schiedamse Harreweg. Hier ligt Speelpolder het Wijland. Je stapt uit en loopt in 10  minuten naar de Speelpolder. Het avontuur start al onderweg bij het struinen over het Ontdekpad.  Op de Speelpolder zijn de begeleide slootjesdag activiteiten.

Tijden
Op een nader te bepalen dag in juni  tussen 12.00 en 16.00 uur 

Informatie voor ouders 

Er is een portacabin toilet, maar geen kraanwater. Neem een zelf water mee en een boterham.
Oude schoenen /laarzen en reservekleding  zijn handig! Ook voor grote mensen.

Adres

Speelpolder Het Wijland, Harreweg, Schiedam Noord, bereikbaar met tramlijn 21, halte Harreweg

Wat doet De Stad Uit?

De Stad Uit brengt kinderen met school en in hun vrije tijd naar natuur en boerderijen rondom de stad. Sinds 2015 zijn bijna 25.000 kinderen en hun ouders op natuur- en platteland excursie gegaan. Dit uitje wordt mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam, Van Leeuwen Van Lignac en Provincie Zuid-Holland.