Door jouw gift met de hele klas de natuur in

Help een hele klas de stad uit! Doneer €1250,- en maak dat mogelijk! Een hele schoolklas, op onvergetelijk natuuravontuur. Met jouw hulp kan er een klas uit een achtergestelde wijk een unieke dag beleven in de natuur of op het platteland. Op bezoek bij de boer, op stap met de boswachter, ontdekken waar je eten echt vandaan komt, het getij ervaren, wilde dieren spotten, een boswachter de oren van het hoofd vragen. Je gunt het elk kind.

Voor kinderen zijn natuurervaringen onmisbaar

We noemen het ‘weer tot jezelf komen’ en ‘je hoofd leegmaken’ – het effect van een bos- of strandwandeling. De kinderen waar De Stad Uit mee werkt, hebben dit vaak nog nooit ervaren.

Ruim 45% van de Rotterdamse kinderen krijgt te maken met kinderarmoede, ze groeien op in stenige stadswijken waar je continu alert moet zijn. Hele generaties groeien op zonder besef van waar ze leven, van de wisselingen in de natuur en al dat leven waar we de aarde mee delen. Als we met zo’n groep op stap zijn en we over de Maas rijden, roepen ze dat ze al bij het strand zijn, en op het strand vragen ze zich af wie dat dan aan heeft gelegd. Een bloeiend veld, modder en stoffige aarde, wind, water en golven en hoge wolken – het zijn nieuwe ervaringen. Hoe kun je verwachtten dat deze jonge mensen klimaatbewustzijn ontwikkelen? Dat ze geven om natuur, dieren en het landschap? Dat natuurtekort gaat in de toekomst een maatschappelijk probleem worden. Maar in het hier en nu zorgt natuurtekort vooral een voor ernstige leer- en ontwikkelingsachterstanden Veel kinderen hebben overgewicht, allergieën, stress, ADHD en angsten. Ze zijn snel afgeleid en geïrriteerd. Daar moeten we echt nu wat doen, dat kun je niet in de toekomst oplossen.

Natuur helpt! Onmiddellijk en het effect houd aan. Een keer per jaar De Stad Uit is goed, van twee keer voel je een verschil en bij drie keer verander je, je groeit in je potentieel. Help ons dat mogelijk maken.

Beetje natuur, groot verschil!

Doneer €1250,- . Dat is al zomaar de kostprijs van een heel uitje voor een klas met 25 kinderen!

Zoveel? Wat doen jullie met dat geld? We organiseren daarvoor het vervoer, regelen de logistiek voor school en welzijn, betalen de educatoren, regelen de vrijwilligers, zorgen voor voorzieningen op de locatie en betalen de boer of het natuurgebied, we zorgen voor de aankondigingen, EHBO en de aankleding van het terrein.

Misschien wil je zelf eens kijken hoe dat allemaal gaat? Je bent van harte uitgenodigd om eens een dagje te helpen en achter de schermen te kijken.

Met jouw bijdrage krijgen kinderen weer kansen

bedrag € -

U geeft uw gift aan stichting Lekker Groen.

Lekker Groen organiseert De Stad Uit en is een CBF erkend goed doel en heeft de ANBI status