Hulp aanbod bij lerarentekort

Bij De Stad Uit willen we graag onze hulp aanbieden om in te springen bij het lerarentekort.  

We begeleiden nu 3000 Rotterdamse kinderen per jaar bij natuuravonturen op het Rotterdamse platteland. De hoogtepunten van 2023 tot zover zijn de Pieperdag met allerlei aardappelproeven van techniek tot gezonde voeding, de boerderijeducatie met zelfgemaakte kruidenboter, weidevogel tochten en een toer door de koeienstal en de stranduitjes met struintochten, duin thee en zeediertjes vissen en determineren.  Kinderen ontdekken gezond en lokaal voedsel en maken kennis met echte natuur.

De activiteiten van De Stad Uit sluiten aan bij de kerndoelen 40 en 41 van natuur en techniek en zijn geschikt voor de 3 bovenste klassen van de basisschool. De uitvoering wordt gedaan door educatoren met lesbevoegdheid, ervaren begeleiders en betrokken vrijwilligers. De Stad Uit wordt gerund door Jorinde en Gudrun die  voor een  perfect verloop zorgen. 

Ons voorstel is om bijvoorbeeld 4 x circa een halve lesdag voor onze rekening te nemen, zonder dat er een beroep wordt gedaan op de leerkrachten. We halen daarvoor bijvoorbeeld 2 groepen in de ochtend en 2 in de middag op bij school. Concreet zouden we van half 9 tot 12.30 uur en van 12 uur tot  15.00 uur voor natuuractiviteiten op een boerderij of een natuurgebied kunnen zorgen.  Onze medewerkers kunnen al begeleiders mee in de bus en  naast de  verschillende  activiteiten wordt er ook een pauze aangeboden. 

We hopen dat jullie net zo enthousiast over dit voorstel zijn als wij! Wist u dat een beetje groen veel invloed heeft op concentratie en creativiteit? Wetenschappers adviseren 120 minuten buiten spelen per dag. De Stad Uit activiteiten kunnen  daarmee een uitstekende aanvulling zijn op het curriculum.

Heb je interesse en wil je meer informatie? Neem dan contact op via info@destaduit.nl, jorinde@destaduit.nl of gudrun@destaduit.nl