Vraag Jong Leren Eten aan voor De Stad Uitjes

We praten er niet veel over, maar De Stad Uitjes zijn niet gratuit. Daarom is het super fijn dat er nu het Jong Leren Eten potje is. Dat kunnen jullie aanvragen via het Jong Leren Eten stimuleringsbudget

Jullie gaan regelmatig met veel plezier De Stad Uit naar het Rotterdams platteland. 

Mis deze kans niet en zorg ervoor dat we ook in de toekomst De Stad Uitjes mogelijk kunnen maken.  

Zie hieronder ons Jong Leren Eten aanbod.

Smaken van de zee

Broodje zeegroenten fabrieken aan het strand. Proef de zee, proef de zilte lucht in de zeegroenten, met erbij een kruidentocht door de duinen  waarbij je op zoek gaat naar theeplanten.
Beschikbaar van mei tot de zomervakantie en na de zomervakantie tot oktober.

Proef de kruiden van het weiland

Op zoek naar wilde eetbare kruiden samen met de specialist. Jullie proeven en ontdekken welke smaken het weiland kent! Je maakt kruidenboter en pesto van je eigen vondsten. 

Beschikbaar in mei en juni.

Paddenstoelendagen 

In de herfst ga je op speelpolder wijland paddenstoelen zoeken, er is ook een kookstudio midden in het weiland waar je zelf versgebakken paddenstoelen kunt proeven. 

Beschikbaar in oktober en november.

De smaken op een koeienboerderij

Zelf boter maken & melkproeverij  Jullie ontdekken het reilen en zeilen van de koeienboerderij, hier draait alles om melk, boter en vlees. Ontdek de kringloop waarin melk ontstaat.

Beschikbaar in april en mei en oktober en november.

Pieperdagen

2 lesdagen waarvan 1 plantdag op het schoolplein en een avonturen- en leerdag op  een stadstuin of aardappelboerderij. Je poot ze zelf op het schoolplein in hoge oude autobanden. Jullie leren wat een aardappel lekker of juist giftig maakt, ontdek wat er behalve de  aardappel nog allemaal groeit en bloeit aan deze plant. Op het Pieperfeest op de boerderij maak je zelf zetmeel (inclusief een zetmeel glijbaan). Jullie proeven zelfgebakken aardappelpannenkoeken en je laat lampjes branden op de energie van aardappels.  

Beschikbaar in april tot september.

Help de boer bij de appeloogst

Op de appelboerderij hangen de appels zwaar op de bomen, de boerin leert hoe je ze moet plukken. Er is een appelproeverij van verschillende soorten en jullie leren zelf appelmoes bereiden.

Beschikbaar in september en oktober.

Wat leer je?

Kinderen ontdekken gezond en lokaal voedsel en maken kennis met de productie ervan. Nieuwe smaken ontdekken, talloze in’s en out’s over planten, verzorgen en oogsten. Bereidingswijzen van voedsel in een bepaald seizoen
De activiteiten sluiten aan bij kerndoelen (40 en 41) van Natuur en Techniek. Kinderen leren in de eigen omgeving over planten en dieren en hoe ze functioneren in de leefomgeving. 
Wist u dat een beetje groen veel invloed heeft op concentratie en creativiteit? Kinderen leren mijmeren, ontspannen en ontzag voor de natuur, oog voor detail, focus en  fascinatie voor de natuur.

Wat kost het om een De Stad Uitje te boeken? 

Op de locaties begeleiden onze medewerkers de workshops.  Zo’n weiland of  boerderij wil worden ingericht met tafels, een mobiel toilet en soms ook met een vuurtje.  Zo zijn er allerlei kosten die we voor jullie op een rij hebben gezet. 

Kostenplaatje voor 1 klas 
Educator 2 x 2 x € 150,-
Boekingen en draaiboeken € 180,-
Voorzieningen€ 80,-
Materialen (inhuur en koop)€ 80,-
Vervoer€ 350,-
Totaal € 990,- 

Mogen we op je rekenen?

Jullie zijn hierbij onmisbaar! 

Heb je nog vragen? Pak snel de telefoon of mail, we staan voor je klaar.